دنبال کدوم شهرستان می گردی ؟

» استان سیستان و بلوچستان » شهرستان خاش

تاریخ انتشار : 1398/09/08 - 12:21

 کد خبر: 12794
 2102 بازدید

شهرستان خاش

شهرستان خاش یکی از شهرستان‌های استان سیستان و بلوچستان است. مرکز این شهرستان، شهر خاش است. جمعیت این شهرستان بر طبق سرشماری سال ۱۳۹۵، برابر با ۱۷۳۸۲۱ نفر بوده‌است.

شهرستان خاش یکی از شهرستان‌های استان سیستان و بلوچستان است. مرکز این شهرستان، شهر خاش است. جمعیت این شهرستان بر طبق سرشماری سال ۱۳۹۵، برابر با ۱۷۳۸۲۱ نفر بوده‌است.

خاش: خوش آب و هوا در لهجه محلی به آن خواش و واش گفته می‌شود، و از وش برگرفته شده به معنی خوش آب و هوا خاش یا خوش در زبان فارسی به معنی مادر زن هست

شهرستان خاش با مساحت ۱۹۳۷۶ کیلومتر مربع در مرکز استان سیستان و بلوچستان قرار گرفته و فاصله مرکز شهرستان تا مرکز استان ۱۸۰ کیلومتر است. این شهرستان دارای تعداد ۳ مرکز شهری و ۳ بخش، ۱۱ دهستان و ۱۰۰۱ آبادی دارای سکنه‌است.

ارتفاعات، رودخانهها، قنات، چاه و چشمه‌ها (اعم از فصلی و غیر فصلی) سرچشمه رودخانه و منتهی به کوه تفتان از نظر تقسیم‌بندی حوزه‌ای آبریز ایران شهرستان خاش را ۵ محدوده مطالعاتی در بر می‌گیرد که قسمتهایی از سه حوزه آبریز اصلی یعنی حوزه‌های کویر ولت، جازموریان و ماشکید را در بر می‌گیرد. این محدوده عبارت‌اند از:

  • دشتهای خاش و پشتکوه از حوزه ماشکید
  • دشتهای گوهرکوه و آبخوان از حوزه آبریز کویر لوت
  • محدوده‌های ایرندگان و کارواندر از حوزه آبریز جازموریان

در این شهرستان تقریباً تمام بهره‌برداری آب توسط منابع آب زیرزمینی صورت می‌گیرد و رودخانه‌های منطقه عموماً فصلی می‌باشند.

شهرستان خاش دارای آب و هوای گرم و خشک می‌باشد. میانگین بارش سالانه در این شهرستان ۹/۱۷۴ میلی‌متر و متوسط دمای آن از ۷ درجه سانتیگراد الی ۳۷ درجه سانتی گراد در تغییر است. خوش آب وهواترین منطقه این شهر دامنه‌های کوه تفتان می‌باشد که به دوقسمت منطقه سنگان-کولکو و منطقه تمندان-کوشه می‌باشد.

مردم شهرستان خاش به زبان بلوچی سرحدی و فارسی و لهجه سیستانی تکلم می‌کنند و زبان فارسی در مدارس و ادارات دولتی رایج است. ۹۹ درصد جمعیت آن را مسلمانان تشکیل می‌دهند که ۹۵ درصد اهل تسنن و ۵ شیعه می‌باشند.

آتشفشان تفتان، دریاچه سر دریا واقع در ارتفاعات تفتان، کوه بیرک واقع در ایرندگان، روستای کوشه، مسجد جامع، درخت توت در روستای گلنگور در حومه نوک آباد، تخت رستم، سرو کهنسال سنگان، قلعه ایرندگان، قلعه حیدرآباد، قلعه روستای ناصری، قلعه کمال‌آباد،قلعه عباس اباد، رودخانه ایرندگان، رودخانه کارواندر، رودخانه مرنتاک، غار گواتامک ایرندگان، غار صداکی ایرندگان، تنگهٔ سک ایرندگان، قبرستان هفتاد سال، سرو کهنسال دهپابید، بازارچه سرپوشیده، مناره مسجد جامع. روستای تاریخی کولکو


برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.


دسته بندی : استان سیستان و بلوچستان
ارسال دیدگاه