دنبال کدوم شهرستان می گردی ؟

» استانها » استان خوزستان

تاریخ انتشار : 1397/09/09 - 17:46

 کد خبر: 11983
 2123 بازدید

استان خوزستان

استان خوزستان استانی در جنوب‌غربی ایران است، که بر کرانهٔ خلیج فارس قرار دارد و مرکز تولید نفت و گاز ایران به‌شمار می‌آید. مساحت استان خوزستان ۶۴٫۰۵۷ کیلومتر مربع است و با جمعیتی معادل ۴٬۷۱۰٬۵۰۶ نفر (۱۳۹۵)، پنجمین استان پرجمعیت ایران محسوب می‌شود.شهر اهواز مرکز استان خوزستان است. از لحاظ تاریخی، خوزستان قدیمی‌ترین منطقهٔ فلات ایران محسوب می‌شود، که پیشینهٔ سکونت انسان در آن به ۲۷۰۰ سال پیش از میلاد […]

استان خوزستان استانی در جنوب‌غربی ایران است، که بر کرانهٔ خلیج فارس قرار دارد و مرکز تولید نفت و گاز ایران به‌شمار می‌آید. مساحت استان خوزستان ۶۴٫۰۵۷ کیلومتر مربع است و با جمعیتی معادل ۴٬۷۱۰٬۵۰۶ نفر (۱۳۹۵)، پنجمین استان پرجمعیت ایران محسوب می‌شود.شهر اهواز مرکز استان خوزستان است.

از لحاظ تاریخی، خوزستان قدیمی‌ترین منطقهٔ فلات ایران محسوب می‌شود، که پیشینهٔ سکونت انسان در آن به ۲۷۰۰ سال پیش از میلاد مسیح و شکل‌گیری تمدن عیلام در هزارهٔ سوم قبل از میلاد، بازمی‌گردد.خوزستان از شمال به استان لرستان، و شرق به [استان چهارمحال و بختیاری]، از شمال‌غربی به استان ایلام، از شرق و جنوب‌شرقی به استان کهگیلویه و بویراحمد، از جنوب به استان بوشهر و خلیج فارس و از غرب به کشور عراق محدود می‌شود.

در سال ۱۲۷۸ ش نخستین چاه نفت ایران در خوزستان و در شهر مسجد سلیمان حفر و نفت از آن استخراج شد. این چاه که به «چاه شماره یک» مشهور است، نخستین چاه نفت در جهان است که از آن در مقیاس صنعتی، نفت استخراج شده و اولین گام در تاسیس صنعت نفت ایران به شمار می رود. اکنون چاه شماره یک، به صورت موزه با مدیریت شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب ایران اداره می شود.

جنگنده های عراق در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ (روز آغاز رسمی جنگ) شهرهای اهواز، دزفول، امیدیه، آبادان و… را بمباران کردند. بمباران و بعدها موشک باران شهرها به حدی بود که شهر دزفول به عنوان «بلد الصواریخ» یعنی شهر موشک ها نام گرفت. علاوه بر بمباران هوایی، نیروهای زمینی عراق نیز به خوزستان هجوم آوردند و شهرهای خرمشهر، سوسنگرد، بستان و هویزه را تصرف نموده و تا منطقه دب حردان در نزدیکی اهواز پیشروی کردند. شهر آبادان نیز به محاصره ۲۷۰ درجه درآمد و شهرهای شوش، دزفول و اندیمشکدر تیررس دشمن قرار گرفت.

در سال ۱۳۵۹ و اوایل ۱۳۶۰ وضعیت جنگی به نفع رژیم بعث عراق بود تا آن که پس از عزل بنی صدر و آغاز تحول انقلابی در صحنه جنگ، عملیات های پیروزمندانه آغاز شد. با عملیات ثامن الائمه(ع) و شکست حصر آبادان و سپس عملیات طریق القدس و آزادی بستان، جنگ در جبهه خوزستان روند بهتری یافت و در نهایت با انجام دو عملیات فتح المبین در شمال خوزستان و بیت المقدس در جنوب، تقریبا همه ی مناطق اشغالی استان آزاد شد. استان خوزستان تا آخرین روزهای جنگ شاهد عملیات های بزرگ دیگری همچون والفجر مقدماتی، والفجر ۱، خیبر، بدر، والفجر ۸ و کربلای ۵ بود.

موقعیت جغرافیایی این استان در ۳۱٫۵۳۱۷۱۶۲°شمالی۴۹٫۸۸۰۳۲۸۱°شرقی می باشد.

تعداد شهدای ۸ سال دفاع مقدس استان خوزستان به ۲۱۴۸۲ لاله پر کشیده و تعداد شهدای مدافع حریم عمه سادات در این استان  ۶۳ لاله پر کشیده می باشد.

 


برچسب ها :
دسته بندی : استانها
ارسال دیدگاه